Geld lenen voor zonnepanelen

zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is enorm populair. Je kunt er fors mee besparen op de energierekening. Daarnaast mag niet vergeten worden dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu.

Heb jij ook plannen om zonnepanelen te plaatsen, maar ben je nog op zoek naar een goede financiering? Er zijn volop mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je vindt ze hier overzichtelijk op een rijtje.

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet

Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening of krediet. Dit zijn de twee meest gekozen financieringen voor een verbouwing, het doen van een grote aankoop of het plaatsen van zonnepanelen. Bij een persoonlijke lening leen je een geldbedrag dat je elke maand aflost. Je betaalt hiervoor een vaste rente. Een doorlopend krediet is een kredietvorm met een variabele rente. Bedragen die je aflost kun je ook weer opnemen.

Een speciale lening voor energiebesparende investeringen

De Energiebespaarlening is een lening speciaal voor energiebesparende investeringen, waaronder bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Je betaalt voor deze lening een vaste rente en je kunt een bedrag lenen van maximaal € 25.000,00. Voor het afsluiten van deze lening dien je wel eigenaar van de woning te zijn.

Rente is aftrekbaar

Wanneer je een financiering gebruikt voor de verbouwing of verbetering van je woning, is de rente vaak aftrekbaar. Daardoor krijg je lagere maandlasten dat zeer gunstig kan zijn.

Vraag om advies

Bij een lening afsluiten komt altijd veel kijken. Schakel daarom een financieel adviseur in die je hier uitstekend bij kan begeleiden. Je weet dan zeker dat je geen misstap doet. Wie weet geniet jij dan wel binnenkort van zonnepanelen op je huis!

Let erop dat je de woonhuisverzekering verhoogt na het plaatsen van de zonnepanelen. Zonnepanelen vallen namelijk onder de opstalverzekering en dienen bij de verzekeraar aangetekend te worden op de polis.

Consumptief krediet

In Nederland kennen we diverse soorten krediet. Het consumptief krediet is hier een van. Een voorwaarde van een consumptief krediet is dat het geen hypothecaire grondslag mag hebben. Een consumptief krediet wordt onderverdeeld in een geldkrediet en een goederenkrediet.

Geldkrediet

Bij een geldkrediet wordt er een bepaald bedrag geleend. Voorwaarde aan de lening is dat het geleende bedrag in een of meerdere termijnen wordt afgelost. Voorbeelden van een dergelijk geldkrediet zijn de persoonlijke lening en het doorlopende krediet.

Goederenkrediet

Het goederenkrediet wordt op een lastige manier omschreven. Waar het kort op neer komt bij een goederenkrediet, is dat er of goederen uitgeleend worden of geld geleend wordt om de gewenste goederen mee te kunnen kopen. Onder goederen kunnen ook diensten worden verstaan, denk aan rijlessen.

Tips

Het is eenvoudig om een lening af te sluiten. Iets minder eenvoudig is het om een lening af te sluiten die geen kleine lettertjes heeft. Controleer altijd goed de voorwaarden. Verzeker jezelf er van dat je de aflossingen kunt betalen en dat de rente niet te hoog is, of tussentijds enorm verhoogd kan worden.

Kijk altijd of je bemiddelaar of kredietverstrekker een vergunning heeft en laat je nooit onder druk zetten om te tekenen voor de lening. Denk altijd goed na en wees voorzichtig met het telefonisch afsluiten van een lening.