Geld lenen voor zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is enorm populair. Je kunt er fors mee besparen op de energierekening. Daarnaast mag niet vergeten worden dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu.

Heb jij ook plannen om zonnepanelen te plaatsen, maar ben je nog op zoek naar een goede financiering? Er zijn volop mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je vindt ze hier overzichtelijk op een rijtje.

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet

Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening of krediet. Dit zijn de twee meest gekozen financieringen voor een verbouwing, het doen van een grote aankoop of het plaatsen van zonnepanelen. Bij een persoonlijke lening leen je een geldbedrag dat je elke maand aflost. Je betaalt hiervoor een vaste rente. Een doorlopend krediet is een kredietvorm met een variabele rente. Bedragen die je aflost kun je ook weer opnemen.

Een speciale lening voor energiebesparende investeringen

De Energiebespaarlening is een lening speciaal voor energiebesparende investeringen, waaronder bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Je betaalt voor deze lening een vaste rente en je kunt een bedrag lenen van maximaal € 25.000,00. Voor het afsluiten van deze lening dien je wel eigenaar van de woning te zijn.

Rente is aftrekbaar

Wanneer je een financiering gebruikt voor de verbouwing of verbetering van je woning, is de rente vaak aftrekbaar. Daardoor krijg je lagere maandlasten dat zeer gunstig kan zijn.

Vraag om advies

Bij een lening afsluiten komt altijd veel kijken. Schakel daarom een financieel adviseur in die je hier uitstekend bij kan begeleiden. Je weet dan zeker dat je geen misstap doet. Wie weet geniet jij dan wel binnenkort van zonnepanelen op je huis!

Let erop dat je de woonhuisverzekering verhoogt na het plaatsen van de zonnepanelen. Zonnepanelen vallen namelijk onder de opstalverzekering en dienen bij de verzekeraar aangetekend te worden op de polis.

Plaats een reactie